Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Cuixart, després de conèixer la proposta de tercer grau: “Vam fer el que havíem de fer”

El líder d’Òmnium diu que segueix convençut de la “legitimitat” de la lluita noviolenta i la desobediència civil

Avatar
Agències 02/07/2020

El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha refermat en les seves actuacions just després de conèixer que les juntes de tractament de les presons han proposat el tercer grau per als polítics empresonats per l’1-O. “Vam fer el que havíem de fer. I segueixo totalment convençut de la legitimitat de la lluita noviolenta i la desobediència civil com a instruments per transformar la societat. Cap tribunal ens impedirà exercir drets fonamentals”, ha afirmat a través del seu compte de Twitter. El règim de semillibertat haurà de ser confirmat pel Departament de Justícia en un termini màxim de dos mesos.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha subratllat que tant Cuixart com la resta de “presos polítics” van ser condemnats per haver defensat l’autodeterminació i els drets fonamentals en contra del criteri d’Amnistia Internacional, l’ONU i del 80% dels catalans. “Avui, les conviccions intactes i dempeus fins que estigueu en llibertat. #AmnistiaAra”, ha afegit Mauri en una piulada.

Òmnium reitera que no es tracta de cap privilegi ni benefici sinó d’un dret de tots els presos i una forma més de compliment de la pena. En aquest context, asseguren que cal seguir exigint la llibertat immeditada de tots els presos, tal com, segons diuen, demanen les principals ONG’s de drets humans del món.