Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Capella veu una “anomalia” que el Suprem sigui l’últim a pronunciar-se sobre el tercer grau dels presos

Subratlla que jutges i audiències només revoquen el 7,2% de les decisions de la Secretaria de Mesures Penals, però dona per fet que la fiscalia ho recorrerà

Avatar
Agències 03/07/2020
Pla mitjà on es pot veure la consellera de Justícia, Ester Capella, fent un discurs al Cogul, el 30 de juny de 2020. (Horitzontal)

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat al Tribunal Suprem que s’abstragui del judici i de la sentència de l’1-O i apliqui la llei quan estudiï el tercer grau dels presos independentistes. Capella ha opinat a TV3 que “segurament no hi ha d’haver cap problema” perquè la Secretaria de Mesures Penals ratifiqui el tercer grau proposat per les juntes de tractament, i també ha donat per fet que la fiscalia ho recorrerà. Al seu parer, és una “anomalia” que el Suprem sigui qui es pronunciï en darrer terme, perquè està “contaminat” com a tribunal sentenciador, però en tot cas li ha demanat que pensi en termes d’execució de la condemna. També ha recordat que jutges i audiències només han revocat el 7,2% de les decisions de la secretaria.