Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Capella reafirma la mala maror entre ERC i JxCat: “És millor donar suport a uns pressupostos que pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona”

La consellera emplaça JxCat a dir si estan “en millor posició per aconseguir millors condicions”

Avatar
Agències 27/11/2020
Pla mitjà de la consellera Justícia, Ester Capella, al Memorial de les Camposines. Imatge del 16 de novembre del 2020 (horitzontal)

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat que és millor donar suport a uns pressupostos que no pas fer govern amb el PSC a la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera ha respost en una entrevista a Ràdio 4 i La2 a les crítiques de JxCat per l’acord entre PSOE i ERC sobre els comptes estatals. “És bo o no és bo tenir recursos per fer front a les necessitats de la ciutadania?”, ha preguntat Capella per després afegir que els republicans voldrien ser un estat “per decidir-ho tot”. La consellera ha dit que ho entén tot, en referència a les crítiques, però ha emplaçat JxCat a dir si estan “en millor posició per aconseguir millors condicions”. També ha negat que l’amnistia hagi estat a la taula de negociació dels pressupostos.

Capella també ha recordat que CiU va votar a favor el 2012 de la llei d’estabilitat pressupostària. “Que hi hagi control als comptes de la Generalitat té a veure amb els qui van donar suport en el seu dia a la llei d’estabilitat pressupostària i al control financer dels comptes”, ha afirmat per després afegir que l’acord entre ERC i PSOE acaba amb aquest control financer.

En aquest sentit, ha defensat que ERC dona suport a uns comptes “que avancen en una línia determinada i que tenen en compte el país” i ha posat com a exemple el mecanisme de control de l’execució de la inversió pública de l’Estat a Catalunya.

Encara sobre els pressupostos de l’Estat, Capella ha dit que no ha vist una alternativa a la posició d’ERC. “Si em diuen que estan en millor disposició d’aconseguir millors condicions, que ho expressin”, ha afirmat dirigint-se a JxCat.

Pel que fa a la les divergències entre JxCat i ERC dels darrers dies per la gestió de la covid-19, Capella ha dit que “a vegades han estat magnificades” ja que, segons ha dit, de diferències sempre n’hi ha hagut. I ha preferit “passar pàgina” del darrer capítol tot destacant que l’endemà de la picabaralla per la filtració d’un document, el Govern va presentar els acords per a les fases de reobertura. La consellera ha afegit que “permanentment tancats no podem estar”.

Ganes de fer política n’he tingut sempre i en tots els àmbits

Preguntada per si vol ser la número 2 de Pere Aragonès a les llistes del 14-F, Capella ha respost que els òrgans d’ERC prendran la decisió i ha explicat que ja ha presentat els avals en el marc del congrés d’ERC de Barcelona. I ha afegit que serà la Federació de Barcelona qui decideixi qui encapçala la llista per Barcelona.

“Ganes de fer política n’he tingut sempre i en tots els àmbits. Política institucional i quan toqui, doncs on calgui”, ha afirmat.

I sobre si podria ser cap de llista a l’Ajuntament de Barcelona, Capella ha dit que no ho sap i s’ha limitat a lloar Ernest Maragall que, segons ha recordat, va fer possible que ERC guanyés les eleccions municipals.

Relacionats