Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Borràs conclou les reunions amb els grups i els trasllada propostes com ara desenvolupar una Llei de la Ciència

La presidenta del Parlament recull diverses iniciatives socials com exhimir el Banc dels Aliments del pagament de l’IVA

Avatar
Agències 15/07/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb Dolors Sabater (CUP-NCG) en el marc de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha conclòs aquest dijous la ronda de reunions amb els i les representants dels grups parlamentaris, després de la trobada amb David Cid, portaveu dels comuns. Borràs ha traslladat als partits les propostes que li han fet arribar la seixantena d’entitats i col·lectius dels sectors socials i econòmic amb qui s’ha anat reunint. Entre les iniciatives destaquen l’aposta per desenvolupar una Llei de la Ciència, i exhimir el Banc dels Aliments del pagament de l’IVA. De les propostes, susceptibles d’esdevenir iniciatives i accions parlamentàries -si els grups parlamentaris així ho decideixen convenient-, també destaquen promoure una Llei del Mecenatge o una Llei de l’Associacionisme i del Tercer Sector.

Borràs també ha rebut propostes com ara la creació o activació de comissions d’estudi sobre un nou model de gestió d’atenció gent gran; per a la reconstrucció econòmica; d’avaluació del sistema sanitari; d’acció climàtica, o de seguretat viària, aprovada durant la Legislatura X. Així com la proposta de crear una oficina contra la discriminació i la d’impulsar la participació del Conselh de l’Aran en el Parlament. La presidenta ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta roda de contactes i destaca que una part “molt important” de la feina de la presidència del Parlament és recollir les inquietuds de la ciutadania i afavorir perquè es tinguin en compte per part dels grups parlamentaris a l’hora de tirar endavant iniciatives legislatives.