Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Assetgen i amenacen un infant per parlar en català

|

- Publicitat -

Desafortunadament en els darrers mesos s’ha observat que les discriminacions per raó de llengua s’han accentuat. Per aquest motiu, cal posar fi als discursos d’odi contra les minories nacionals i treballar perquè no hi puguin tenir lloc en les institucions catalanes.

Plataforma per la Llengua ha denunciat que un estudiant de dotze anys ha estat increpat pels seus companys, que no li van permetre que parlés en català en el grup de Whatsapp de l’institut. Els fets han ocorregut en el Camp de Tarragona i desafortunadament no són fets aïllats, ja que sovint es denuncien vulneracions de drets contra catalanoparlants.

Publicitat

El pares de l’infant han enviat captures de pantalla en què es poden llegir les exigències i insults dels companys, que van escalar fins a convertir-se en trucades amenaçadores i crides per estomacar l’estudiant. En tot moment l’estudiant s’ha oposat a canviar de llengua. L’ONG del català ha volgut destacar l’actitud de l’infant i han dit que “és un exemple per a tots els catalanoparlants que viuen experiències similars”.

Cal recordar que segons la normativa establerta a l’Estatut d’Autonomia a Catalunya està reconegut els drets lingüístics dels catalanoparlants. Per tant, aquestes agressions, més enllà de poder ser un delicte d’odi, són també una vulneració d’aquests drets i un incompliment de la llei.

Et pot interessar  Gemma Geis pateix la discriminació lingüística en primera persona a la UdG mentre s'examinava d'unes proves
Publicitat

Opinió

Minut a Minut