Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Assetgen i amenacen un infant per parlar en català

|

- Publicitat -

Desafortunadament en els darrers mesos s’ha observat que les discriminacions per raó de llengua s’han accentuat. Per aquest motiu, cal posar fi als discursos d’odi contra les minories nacionals i treballar perquè no hi puguin tenir lloc en les institucions catalanes.

Publicitat

Plataforma per la Llengua ha denunciat que un estudiant de dotze anys ha estat increpat pels seus companys, que no li van permetre que parlés en català en el grup de Whatsapp de l’institut. Els fets han ocorregut en el Camp de Tarragona i desafortunadament no són fets aïllats, ja que sovint es denuncien vulneracions de drets contra catalanoparlants.

El pares de l’infant han enviat captures de pantalla en què es poden llegir les exigències i insults dels companys, que van escalar fins a convertir-se en trucades amenaçadores i crides per estomacar l’estudiant. En tot moment l’estudiant s’ha oposat a canviar de llengua. L’ONG del català ha volgut destacar l’actitud de l’infant i han dit que “és un exemple per a tots els catalanoparlants que viuen experiències similars”.

Cal recordar que segons la normativa establerta a l’Estatut d’Autonomia a Catalunya està reconegut els drets lingüístics dels catalanoparlants. Per tant, aquestes agressions, més enllà de poder ser un delicte d’odi, són també una vulneració d’aquests drets i un incompliment de la llei.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona torna a menystenir la llengua catalana oferint cursos intensius a estrangers només de castellà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió