Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Asens diu que Cs es pot equiparar als partits de dreta europeus després del pacte amb el Gobierno

|

- Publicitat -

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha celebrat que Ciutadans hagi entès que “estem en un moment crucial”, després que el partit liderat per Inés Arrimadas hagi arribat a un pacte amb el PSOE per prorrogar quinze dies més l’estat d’alarma per la crisi de la covid-19. Asens ha subratllat que atès el context excepcional “no es pot rebutjar l’ajuda vingui d’on vingui”, i ha indicat a la resta de partits que cal “operar en una lògica diferent a la d’abans de la pandèmia”. Per això ha manifestat que pactant amb els socialistes Cs “s’homologa a la resta de partits de dretes europeus”. També ha subratllat, però, que el pacte se circumscriu a l’estat d’alarma, i que l’acord de govern de Podem i PSOE és “incompatible” amb Cs.

Sobre el fet que Ciutadans ha pactat amb PSOE que la pròrroga de l’estat d’alarma sigui de quinze dies, i no d’un mes com el govern espanyol proposava en un principi, Asens ha assegurat que la seva formació ho veu de manera positiva. “Ens sembla bé haver d’anar a donar explicacions al Congrés en quinze dies”, ha dit.

Publicitat

Precisament, Asens ha volgut posar l’èmfasi en el fet que el pacte PSOE-Cs és exclusivament per a l’estat d’alarma, i per això ha tret credibilitat a l’afirmació dels taronges segons la qual l’acord amb els socialistes ha estat condicionat a un bloqueig de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català per resoldre el conflicte sobre l’encaix de Catalunya.

En tot cas, el portaveu d’En Comú Podem ha volgut recordar que “el diàleg és compromís del govern i de les formacions que li donen suport”, i ha donat per fet que un cop superada l’emergència sanitària la taula de diàleg es reprendrà “en el punt on es va deixar”.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació

Pacte amb ERC

D’altra banda, Asens també ha confiat que sigui possible arribar a un acord amb ERC perquè els republicans s’abstinguin o votin a favor de la nova pròrroga de l’estat d’alarma, després que fa quinze dies hi votessin en contra. “Si ens vam posar d’acord fa dos anys per treure el PP del govern, com no ho hem de poder fer en una situació excepcional com aquesta”, ha reflexionat.

Els ‘escraches’ van amb el sou

Asens també s’ha manifestat a l’entorn de la polèmica dels ‘escraches’ que han portat protestes en contra de la gestió de la crisi del govern de Pedro Sánchez davant de domicilis de líders polítics com Pablo Iglesias o José Luís Ábalos.

Després que Iglesias hagi alertat que les pròximes accions d’aquest tipus es podrien donar a casa de Santiago Abascal o Isabel Díaz Ayuso, Asens ha afirmat que en cap es tractava d’una amenaça, sinó més aviat d’una “preocupació”.

El portaveu d’En Comú Podem ha recordat que aquest tipus de manifestacions s’engloben dins del dret a la llibertat d’expressió, per la qual cosa, la pressió que s’exerceix sobre els polítics “van amb el sou”. Si ha afegit, però, que, en tot cas, no ajuden en la situació actual, i també ha volgut posar de manifest que la “llibertat” que reclamen alguns dels manifestants, com per exemple els del barri madrileny de Salamanca, un dels de més renda per càpita d’Espanya, “acaba on comença el dret dels altres a no ser infectat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut