Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Les maniobres del PSOE per poder aprovar els pressupostos impliquen usar una llei de violència masclista

El PSOE farà servir una llei de violència masclista per poder aprovar els pressupostos sense la possibilitat que el PP els tombi al Senat, on compta amb majoria absoluta. Així […]

Redacció
Redacció 19/09/2018
El president del Gobierno, Pedro Sanchez / ACN

El PSOE farà servir una llei de violència masclista per poder aprovar els pressupostos sense la possibilitat que el PP els tombi al Senat, on compta amb majoria absoluta. Així s’ha conegut aquest dimarts a la nit, després del bloqueig que els populars i Ciudadanos van fer a la reforma de la llei pressupostària usant la seva majoria a la Mesa del Congrés per evitar que es pugui tramitar per la via ràpida.

Però Pedro Sánchez vol presentar els comptes de l’any que ve abans que finalitzi el 2018 i -just abans de finalitzar-se el termini- va presentar una esmena a una llei amb el mateix rang: la llei del Poder Judicial, plantejant treballar en la millora de la formació dels jutges en la lluita contra la violència masclista. Amb aquesta maniobra parlamentària, doncs, el PSOE diu que cal aprovar els pressupostos de l’any per dotar dels fons necessaris i poder aplicar aquesta reforma emmarcada en el pacte d’estat de violència contra les dones.

D’aquesta manera es justifica l’esmena a una llei que va lligada a la llei d’estabilitat pressupostària i, per tant, si la llei de pressupostos es vetés al Senat aquesta podria tornar al Congrés i aprovar-se amb el suport del PSOE i els partits que van donar suport a la moció de censura al Gobierno de Mariano Rajoy.

AMPLIACIÓ. ERC amenaça amb no pactar els Pressupostos si la fiscal no retira el delicte de rebel·lió contra els presos polítics

ERC ha amenaçat aquest dimecres al Govern de Pedro Sánchez amb no pactar el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 si la fiscal general de l’Estat no retira l’acusació del delicte de rebel·lió contra els presos polítics. Així ho ha explicitat el diputat d’ERC Joan Tardà a la sessió de control a l’Executiu al Congrés, en la qual ha interpel·lat al cap del Govern, Pedro Sánchez.