Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Les discriminacions lingüístiques no tenen aturador: Amenacen un creatiu suec per defensar el català

El creatiu ha estat increpat pel fet de “d’intentar mantenir viu el català en un poble catalanoparlant”

Redacció 22/11/2021

T.N, el creatiu suec del vessant tecnològic d’una empresa d’intel·ligència artificial aplicada en l’art, ha subratllat que hi ha hagut una altra discriminació lingüística.

T.N ha explicat que durant una temporada deixarà la plataforma de l’ocellet blau arran de la resposta que ha tingut a una piulada. El creatiu ha afirmat que ha rebut molt d’odi pel fet “d’intentar mantenir viu el català en un poble catalanoparlant”.

Cal fer valdre que el creatiu és suec, però que té molt d’interès per aprendre a parlar català, ja que actualment viu a Catalunya. Aquest fet en cap cas hauria d’implicar cap mena d’odi contra la llengua castellana. Malgrat tot, se l’ha amenaçat per defensar el català.

S’ha centrat a dir que “necessita tenir cura de la seva família” i ha destacat que “ara mateix no pot gestionar tot aquest odi”, però que espera tornar a Twitter quan deixi de rebre aquest munt d’agressions.

També ha explicat que és la primera vegada que ha hagut d’esborrar una piulada, ja que no vol que s’involucri el seu fill en una pila d’amenaces d’espanyolistes i matisa que “poden insultar-me, però al meu fill no”. Ha marcat així una línia vermella.

El creatiu ha afegit que aquests espanyolistes s’estan burlant del seu nivell de castellà, pel fet de ser una persona migrant i afegeix que l’acusen de ser “fòbic”. “És estrany que a Espanya si tu defenses una minoria, se’t digui que ets fòbic de la majoria” ha etzibat.