Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

L’Ajuntament de Barcelona discrimina la literatura catalana

Després de la queixa pública de la filla de Benet i Jornet perquè no hagués homenatjat el seu pare i en canvi anunciés tributs a Ruiz Zafón i Marsé el consistori diu ara que també recordarà el reconegut dramaturg

Redacció
Redacció 20/01/2021
El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet en l'homenatge que va rebre al TNC al juny del 2015.

L’Ajuntament de Barcelona ha garantit que homenatjarà també al dramaturg Josep Benet i Jornet, com ja preveu fer amb els escriptors Carlos Ruiz Zafón i Juan Marsé, morts tots tres el 2020. El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, va explicar ahir en resposta a una pregunta de Ciutadans que el consistori estava treballant en homenatjar tant Zafón com Marsé. Davant d’això Carlota Benet, la filla de Benet i Jornet, va piular un tuit adreçat a l’alcaldessa, Ada Colau, preguntant-li si “ara que has homenatjat dos novel·listes catalans en llengua castellana a veure si trobes un moment per un autor català com el meu pare. Per cert, moltes de les seves obres són cants d’amor a Barcelona”.

Benet ha volgut remarcar que la seva reivindicació no anava dirigida pel seu pare “que gràcies a tots continua essent molt recordat, sinó per tota la cultura catalana”.

Els director de la Sala Beckett, Toni Casares, va considerar un “escàndol que en aquest homenatge de la ciutat als seus escriptors morts el 2020 no hi hagi Benet i Jornet. Es clar, “només” escrivia teatre, quin poc glamour”, va escriure a Twitter.

Subirats ha replicat Casares que suposi que “pel fet d’acceptar un prec d’un grup municipal que demana de retre homenatge, quan es pugui, a Marsé i Zafón, això implica que no farem el que calgui per reconèixer la feina d’en Benet i Jornet. No dubtis que ho farem”, assegura el tinent d’alcaldia de Cultura.