Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La direcció d’ERC substituirà Bosch per Maragall com a candidat a l’alcaldia de Barcelona

La direcció d’ERC substituirà Alfred Bosch per Ernest Maragall com a candidat a l’alcaldia de Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019. Bosch hauria renunciat a continuar liderant […]

Redacció
Redacció 20/09/2018
Ernest Maragall parla amb Alfred Bosch, durant la Conferència Nacional d'ERC, a La Farga de l'Hospitalet, el 30 de juny de 2018/ Bernat Vilaró

La direcció d’ERC substituirà Alfred Bosch per Ernest Maragall com a candidat a l’alcaldia de Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019. Bosch hauria renunciat a continuar liderant els republicans a l’Ajuntament de la capital catalana, tot i que encara ho ha de comunicar formalment al partit aquest divendres.

La direcció dels republicans ja hauria decidit que Bosch -que, el passat mes de març, va guanyar unes primàries internes sense cap altre candidat- serà substituit pel conseller d’Exteriors. Caldrà veure quina fórmula utilitza la formació per complir amb els seus estatuts, estant sobre la taula la possibilitat de celebrar unes noves primàries.

Germà d’un dels alcaldes més populars de Barcelona, Ernest Maragall té experiència treballant al consistori barceloní, on va entrar per exercir d’informàtic i assessor en economia. Posteriorment, i durant 34 anys, hi va dur a terme càrrecs tècnics, de gestió i també polítics com a regidor del PSC del 1995 al 2004.