Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ha començat el pla de xoc per a les residències proposat per l’Oriol Mitjà

Salut ha autoritzat la proposta i aquest matí els equips d’Open Arms han començat la seva tasca a les diferents residències de la gent gran juntament amb els serveis de primària

Redacció
Redacció 13/04/2020

Aquest és el pla proposat per l’Oriol Mitjà amb la col·laboració d’Open Arms

El metge Oriol Mitjà i una de les persones que coordina com a expert la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat ha explicat aquest matí a les xarxes socials una nova mesura preparada per actuar a les residències de gent gran, recintes especialment castigats per la Covid-19 i on ha causat més mortaldat la infecció.

El doctor explica que l’estratègia per “intensificar i accelerar el pla de xoc a les residències de gent gran” consisteix en fer molts tests i a rebre ajuda de l’ONG Open Arms.

Mitjà assegura que “algunes residències tenen més del 50% de persones infectades” i mostra una fotografia de tests “mireu foto d’ahir: la ratlla IgM és una infecció aguda, i la ratlla IgG és una infecció passada” on es poden veure les xifres de positius. Ell concreta les dades: “hi ha 290 residències amb almenys un positiu, on hi viuen un total de 20,000 avis”.