Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Govern impulsa el grup d’experts ‘Catalunya 2022’ per dissenyar la sortida a la crisi del coronavirus

Un projecte que neix tocat per la manca d’entesa dels dos partits de govern i les incerteses d’unes eleccions en pocs mesos

Redacció 02/06/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, al fons, durant la compareixença per explicar l'estratègia 'Catalunya 2022', el 2 de juny del 2020. (Horitzontal)

Torra i Aragonès presenten un projecte que “transcendeix governs” i que presentarà les conclusions el febrer de 2021

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació del grup d’experts ‘Catalunya 2022’. El president i el vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, han presentat des de la sala Torres Garcia de Palau un projecte que ha de servir per dissenyar la sortida a la crisi del coronavirus, a partir de la participació de 30 experts -que n’acabaran sent uns 400.

El projecte transcendeix governs, però la crisi existent entre els dos partits acaba qüestionant el projecte

El grup de treball “transcendeix governs” perquè Catalunya necessita “una estratègia de país”, tal com ha afirmat Torra. El projecte té previst elaborar un document inicial a finals de juliol, i presentar les conclusions de treball el febrer de 2021. Aragonès ha destacat que el debat tindrà d’aquests grups de treball “autònoms” tindran “independència de criteri”.

Llistat de pesones que formen part del projecte 020620_Acords de Govern