Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Gobierno del PSOE i Podemos prepara com tombar ràpidament la llei d’amnistia

“Triple ofensiva” d’Òmnium per recollir signatures que donin “solidesa” a la llei

Redacció 13/03/2021
Dues persones signen a favor de la llei d'amnistia, en un acte d'Òmnium a Barcelona el 13 de març de 2021 (Horitzontal)

Mauri confia que la nova legislatura al Parlament acabi amb la “repressió” de l’Estat

Òmnium ha engegat aquest dissabte una “triple ofensiva” política, social i ciutadana per recollir signatures que donin “solidesa” a la proposta de llei d’amnistia, que la setmana que ve entrarà al Congrés dels Diputats. El seu vicepresident, Marcel Mauri, ha destacat el “repte” que el text tiri endavant a la cambra baixa espanyola, d’acord amb el “compromís” dels partits sobiranistes. En un contacte amb la premsa des de la plaça de la Virreina de Barcelona, punt central de la recollida de signatures -hi ha més de 500 punts arreu de Catalunya-, Mauri també ha dit que confia que la nova legislatura del Parlament, constituït ahir, acabi amb la “repressió” de l’Estat.

La llei d’amnistia durarà ben poc a Madrid, el govern més progressista de la història ho té decidit, tombar la llei el més ràpid possible

L’acció Places per l’Amnistia és la darrera “embranzida” de suport ciutadà a la llei d’amnistia. La setmana que ve el text arribarà al Congrés de Diputats. Òmnium ha volgut constatar que “la repressió de l’Estat no s’atura”, ni en el camp judicial ni tampoc en el polític.

Amb Places per l’Amnistia, l’entitat cultural ha omplert el país amb punts de recollida de signatures en municipis com Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Tarragona, Valls, Figueres, la Seu d’Urgell, Igualada, Reus, El Vendrell, Berga, Palafolls, Tremp, Mataró, Ripoll, Sort, Sant Adrià de Besòs, Solsona o Terrassa.

Places per l’Amnistia és una iniciativa d’Òmnium Cultural, amb el suport d’entitats municipalistes (AMI i ACM), Amnistia i Llibertat i els partits polítics que s’han compromès a tramitar la llei d’amnistia.