Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

Cuixart exigeix que l’única condició per començar a negociar amb l’Estat sigui l’amnistia

El Gobierno no vol aprovar cap llei d’amnistia, està pervertint la democràcia, jugant maquiavèl·licament amb la reforma del delicte de sedició i l’indult

Redacció
Redacció 21/11/2020
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en un moment del discurs que ha ofert. Imatge del 17 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El líder d’Òmnium demana no “desorientar-se amb cants de sirena” i insisteix en l’aprovació d’una llei d’amnistia

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, exigeix que per a negociar amb l’Estat l’única condició sigui l’amnistia. És l’avançament de l’entrevista que aquest dissabte fa ‘El Temps’ i que publicarà completa en l’edició en paper la setmana que ve. Cuixart insisteix que “la legislatura de la repressió ha d’acabar amb l’aprovació d’una llei d’amnistia”. El líder d’Òmnium creu que encara hi ha temps si s’interpel·la els grups parlamentaris catalans d’acordar una llei d’amnistia i aprovar-la “directament”. Reclama, també, que els independentistes no es “desorientin constantment amb els cants de sirena de l’Estat”.

De moment l’únic projecte de llei d’amnistia segueix la recollida de signatures, i la legislatura està en temps de descompte

A portes de Nadal, Cuixart recorda que aquest serà el quart que passaran a la presó, i que hi ha “prop de 3.000 repressaliats”. “Aprofitem-ho com a palanca de transformació democràtica i per denunciar la violació de l’exercici de drets fonamentals a l’Estat espanyol”, ha afegit.

 

Relacionats