Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Casado traspassa els límits parlant de “conflicte civil als carrers”: “No podem passar dels llaços grocs als negres”

El president del PP, Pablo Casado, segueix tensant la corda per treure rèdit electoral de Catalunya. Aquest dissabte, en un acte del partit a Pontevedra, ha dit que “amb emblemes […]

Redacció
Redacció 01/09/2018
El president del PP, Pablo Casado / EP

El president del PP, Pablo Casado, segueix tensant la corda per treure rèdit electoral de Catalunya. Aquest dissabte, en un acte del partit a Pontevedra, ha dit que “amb emblemes i frases han començat les pitjors pàgines de la història de molts països”.

Segons ell, cal prendre’s seriosament “la confrontació”, “l’espiral absurda i suïcida de crispació als carrers de Catalunya” que -per altra banda- l’espanyolisme no ha fet més que atiar. També ha aprofitat per criticar el govern espanyol per “no fer res” mentre “els independentistes generen i tutelen la crispació al carrer, que comença a fer por”. “No podem passar dels llaços grocs als negres”, s’ha atrevit a dir, per assegurar que ja existeix un “conflicte civil als carrers”, amb “ciutadans pegant-se pel carrer i sortint a la nit ocults”. Sembla que no sap que, mentre la col·locació de símbols republicans als carrers es fa sempre de dia i amb total normalitat, solen ser els tabarnesos els que els arranquen de nit i amb la cara tapada.

Casado ha tornat a amenaçar amb la majoria absoluta del PP al Senat, que podria servir per tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució. En un sentit similar ha lamentat la “irresponsabilitat” de l’executiu de Pedro Sánchez perquè tot i tenir competències en la coordinació de les forces de seguretat de l’estat no ha “exigit” als ajuntaments que “facin la feina i treguin símbols de l’espai públic”. Per això, ha tornat a dir que els partits han de proposar mesures legislatives, com la modificació de la Llei de símbols del 1981 perquè sigui obligatori pels consistoris retirar “la propaganda antidemocràtica”.

Borrell segueix el discurs de Casado

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha seguit amb el discurs de Casado i -com ha publicat avui ‘El Periódico’-  també parla “d’enfrontament civil” i assegura que “el pitjor encara pot estar per venir”.