Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Boye avisa que “si Espanya ha enganyat el TGUE” amb l’euroordre haurà d’assumir “les conseqüències”

L’advocat de Puigdemont diu que estan “absolutament tranquils”

Redacció
Redacció 24/09/2021
L’expresident Carles Puigdemont i l’advocat Gonzalo Boye a la seva arribada a l’estrena europea de la pel·lícula “Miss Dalí” a Brussel·les 3 de setembre del 2018 (Hortizontal)

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat que “si Espanya ha enganyat al Tribunal General de la Unió Europea” amb l’euroordre contra el seu client haurà de fer front “a les conseqüències”. En declaracions a TV3, Boye ha afirmat que tant ell com Puigdemont estan “absolutament tranquils”. “L’alegria dura molt poc en determinats sectors”, ha afirmat Boye, recordant que fa tres anys hi havia qui des de Madrid assegurava que “Alemanya marcava el camí del retorn dels fugats”. Segons Boye, la detenció de Puigdemont és una “operació preparada” des de fa dies, però pot posar “en risc” la cooperació judicial a la Unió Europea, perquè Espanya va assegurar a Luxemburg que l’euroordre estava suspesa.

En el mateix programa, el ‘Més 324’, el també advocat Josep Costa ha assegurat que el tribunal de Luxemburg “ja va deixar per escrit” que deixava oberta la porta a tornar a adoptar mesures cautelars si hi havia una possible detenció. Segons Costa, en aquest cas l’extradició probablement no s’arribarà a tramitar ni s’adoptarà una decisió com va passar en el cas d’Alemanya.

 

“Luxemburg no es pot permetre que es tramiti l’extradició, ja que en la resolució del 30 de juliol ja es descarta”, ha dit.