Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Albiol posa data a la independència de Catalunya “si l’Estat espanyol no reacciona”

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha posat data a la independència de Catalunya  “si l’Estat espanyol, en tota la seva dimensió político-administrativa, no reacciona i i no pren a […]

Redacció
Redacció 07/10/2018
Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu/Bernat Vilaró

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha posat data a la independència de Catalunya  “si l’Estat espanyol, en tota la seva dimensió político-administrativa, no reacciona i i no pren a Catalunya les mesures correctores adequades”:en un termini de 15 anys. Segons ha dit en una entrevista al diari ‘ABC’, durant la Transició espanyola es va cometre l’error d’actuar de bona fe amb els “nacionalistes” catalans.

Segons el líder popular, el 155 a Catalunya va fracassar. “Si ha de ser ara el mateix 155, ens el podem estalviar perquè no va servir de res. No sé si la solució és tornar-lo a aplicar, però el que és clar és que l’independentisme no ha de poder fer servir les institucions per fer l’indi, i si l’Estat vol evitar la secessió ha de recuperar les competències d’Eduació i Seguretat, i tenir molt més presència a Catalunya”, ha dit.

Casado assegura que si governa Espanya aplicarà d’immediat el 155 “sense esperar ni Ciutadans ni PSOE”

D’altra banda, el president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que si els populars tornen al govern espanyol aplicaran d’immediat l’article 155 i ho farà “sense esperar ni Ciutadans ni el PSOE”. Ho farà, sosté, per “recuperar la competència en institucions penitenciàries a Catalunya”, ja que considera que actualment hi ha un “tracte de favor dels polítics presos colpistes del procés” i això “no es pot tolerar” i “només passa en les dictadures i els narco-estats”. Casado assegura que els líders independentistes presos “gaudeixen d’una presó a mida” des que Sánchez els va traslladar a Catalunya. “Cal aplicar el 155 immediatament amb la duració que faci falta en les competències que no ens van deixar” per posar “ràpidament ordre a Catalunya, que falta fa”, ha apuntat.