Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

ZooXXI defensa que la seva proposta pot fer augmentar la plantilla del Zoo de Barcelona

ACN Barcelona.-El portaveu de ZooXXI, Leo Anselmi, assegura que la seva proposta podria fer augmentar la plantilla de treballadors del Zoo de Barcelona i ha negat que porti cap a […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El portaveu de ZooXXI, Leo Anselmi, assegura que la seva proposta podria fer augmentar la plantilla de treballadors del Zoo de Barcelona i ha negat que porti cap a la desaparició de la instal·lació. Davant les crítiques dels treballadors del Zoo i a l’espera que es voti la iniciativa ciutadana que han impulsat al ple del maig, Anselmi defensa en una trobada amb l’ACN que la seva proposta podria ampliar el nombre de cuidadors, persones dedicades als hàbitats i a tecnologia i narrativa i que, a més, seria una oportunitat per millorar la “qualitat” de la feina dels treballadors. A més, ha subratllat que només l’aprovació de la iniciativa ciutadana al ple garanteix l’existència del Zoo.

Anselmi ha insistit que amb la baixada de visitants a la instal·lació l’empresa municipal que el gestiona podria plantejar “avui mateix” la reducció de la plantilla. En aquest sentit, el portaveu de ZooXXI ha dit que el Zoo de Barcelona només té dues opcions: la reconversió o el tancament. “Si no canvia, és millor tancar-lo”, ha assegurat. Davant les crítiques d’aquells que asseguren que només es podran reproduir onze espècies, el portaveu de ZooXXI ha afirmat que ells només posen uns criteris per a la reproducció a la instal·lació, que ha de ser amb la finalitat de reinserir l’animal en el seu hàbitat, i que, malgrat ara només compleixen aquests criteris onze espècies, podrien ser més. Davant la votació de la iniciativa ciutadana al ple, Anselmi ha confiat que tiri endavant, malgrat “estar tot obert”. “Seria imperdonable que ens mentissin”, ha dit després d’haver tingut converses “durant anys” amb tots els partits polítics i que la iniciativa ciutadana ja tirés endavant en comissió.