Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Willie Walsh dirigirà la major associació mundial de companyies aèries a partir de l’abril de 2021

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Grup IAG fins a 2020, Willie Walsh, serà el nou director general de l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA, per les sigles en anglès) a […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Grup IAG fins a 2020, Willie Walsh, serà el nou director general de l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA, per les sigles en anglès) a partir de l’1 d’abril de 2021. Walsh prendrà el relleu del francès Alexandre de Juniac, que ha liderat l’organització des de 2016 i que deixarà el càrrec a finals de març, després d’expressar el seu desig d’abandonar el càrrec fa diversos mesos. Walsh serà recomanat aquest dimarts com a substitut de De Juniac en la 76ª Junta General de l’associació, enguany celebrada de forma virtual. Walsh començarà en el nou càrrec en un moment de greu crisis pel sector a causa de la pandèmia, que ha provocat una forta davallada de la demanda.

“Estic honrant per la confiança d’assumir les responsabilitats com a director general de la IATA”, ha assegurat Walsh a través d’un comunicat. El directiu ha destacat el “paper crític” de les associacions en la indústria aèria i ha defensat la importància d’avançar en la recuperació de la crisi, garantir la sostenibilitat i ajudar les companyies a sobreviure a través d’una reducció dels costos i els impostos. “Molts dels serveis de la IATA són essencials perquè les companyies aèries facin negocis, inclosos els sistemes de liquidació que, en temps normals, gestionen aproximadament la meitat dels ingressos de la indústria, més de 400.000 milions de dòlars (337.000 milions d’euros) a l’any”, ha afirmat. De cara el futur, Walsh pretén convertir la IATA en una associació “encara més eficaç”. El nou director general de la IATA ha estat conseller delegat del Grup IAG des de la seva creació, el 2011. Prèviament, Walsh va ser conseller delegat de British Airways i d’Aer Lingus, després d’una començar com a pilot en aquesta companyia el 1979. A més, ha estat membre de la junta del govern de la IATA durant tretze anys, entre 2005 i 2018. La IATA representa 290 companyies aèries de tot el món, el 82% del trànsit aeri global. Aquest any, l’associació s’enfronta a un dels exercicis més durs, amb una caiguda de la demanda del 71% en el segon trimestre.