Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Wallbox preveu que hi hagi més ‘unicorns’ a Catalunya: “Potser ara som una excepció però no ho serà en el futur”

ACN Barcelona.-El fabricant de carregadors elèctrics Wallbox preveu que hi hagi més start-ups que assoleixin com ells la categoria d’unicorn’, cosa que implica estar valorats en 1.000 milions de dòlars, […]

Agències 10/06/2021

ACN Barcelona.-El fabricant de carregadors elèctrics Wallbox preveu que hi hagi més start-ups que assoleixin com ells la categoria d’unicorn’, cosa que implica estar valorats en 1.000 milions de dòlars, l’endemà que s’anunciés el seu debut a la borsa de Nova York. En una entrevista amb l’ACN, el seu cofundador, Eduard Castañeda, creu que la sortida a borsa després de l’acord fusió amb els nord-americans Kensington Capital Acquisition és “una fita més” per l’empresa, fundada el 2015. Castañeda creu que el sistema de mobilitat elèctrica s’està desenvolupant de manera “natural” i que el nou règim tarifari està “perfectament dissenyat”. Un dels pols d’aquest ecosistema serà la planta de bateries, que aposten per ubicar a Martorell o a la Zona Franca.

Fundada l’any 2015 i amb seu a Barcelona, Wallbox s’encarrega de dissenyar, fabricar i distribuir solucions de càrrega per a vehicles elèctrics per ús residencial, semipúblic i públic. Amb nou oficines en tres continents, l’empresa ha venut més de 100.000 carregadors a un total de 67 països i preveu tancar l’any facturant 79 milions de dòlars.El debut a la borsa de Nova York de la start-up catalana es viu com “una fita” pel que permetrà assolir a llarg termini. L’empresa s’ha convertit en un ‘unicorn’ després d’anunciar l’acord de fusió amb l’inversor nord-americà Kensington Capital Acquisition. El valor de la societat–que conservarà el nom de ‘Wallbox’- tindrà un valor de 1.500 milions de dòlars (més de 1.200 MEUR) i cotitzarà sota el símbol ‘WBX’.”Potser som una excepció ara però creiem que no ho serem en el futur per l’entorn d’start-ups i scale-ups de Catalunya”, ha dit el cofundador de Wallbox.