Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Vox rebutja la declaració de la Junta de Portaveus sobre agressions homòfobes per incloure “posicionaments ideològics”

ACN Barcelona.-El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha argumentat per què el seu grup parlamentari ha votat en contra de la declaració en contra l’homofòbia que s’ha presentat […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha argumentat per què el seu grup parlamentari ha votat en contra de la declaració en contra l’homofòbia que s’ha presentat aquest dimarts a la Junta de Portaveus del Parlament. Aquest fet ha impedit que el text fos unànime i, per tant, que tingui consideració de declaració institucional. El grup d’extrema dreta ha volgut distingir dues propostes: una per condemnar, únicament, les agressions homòfobes i la segona, per a les solucions. “No hem volgut signar aquesta declaració perquè han volgut posar uns condicionants ideològics i una sèrie de polítiques públiques i educacionals que es posen dins l’esfera personal i de la convicció dels pares”, ha lamentat.

Un exemple concret del rebuig de Vox és que la declaració faci referència a l’agenda 2030. El text afirma a l’inici que “una mostra que se segueix treballant és la previsió que l’agenda 2030 inclogui normes i impulsi lleis per seguir avançant en la no discriminació i la igualtat real”. La declaració també afirma que “el Parlament de Catalunya encoratja tota la societat catalana, així com també les Administracions Públiques del país, perquè treballin de forma conscient en l’eradicació de la LGTBIfòbia així com de tota discriminació per raó de gènere i orientació sexual”. En aquest sentit, Vox ha defensat el pin parental i ha demanat que quan hi hagi una “matèria sexual afectiva delicada on els pares tenen una manera d’entendre la sexualitat aquests puguin opinar”. El partit d’extrema dreta ha denunciat que la resta de partits han aprofitat la condemna, que Vox diu compartir, per posar “totes aquestes polítiques educacionals que intercedeixen en la part més sensible de la consciència d’una persona”.Demanen la supressió de sis conselleriesEl portaveu de Vox al Parlament també ha demanat la supressió de sis conselleries. Així doncs, de les 14 actuals en quedarien 8 que, segons el partit, s’haurien de crear de nou. “Estem en contra de l’existència de 14 conselleries. Creiem que algunes podrien estar juntes”, ha dit. Garriga ha posat com a exemple la unió d’Educació amb Investigació i Universitats. A més, ha considerat que algunes conselleries són “totalment prescindibles”, com ara el departament d’Igualtat i Feminismes, perquè “ja hi ha l’article 14 de la Constitució” i la conselleria d’Acció Exterior, perquè “la competència de l’acció exterior és de la nació espanyola”, ha dit. En aquest cas, ha instat a reduir el Govern i no ampliar-lo.Pel que fa a la manifestació convocada per Ciutadans contra els indults als presos independentistes de l’11 de juny a Barcelona, Vox no ha confirmat la seva participació. Garriga ha assegurat que la Societat Civil Catalana ha d’agafar el lideratge d’aquestes manifestacions, no els partits, i que aquests s’hi han d’adherir. “Vox donarà suport a qualsevol iniciativa de la SCC. La resta de partits espero que facin el mateix”, ha apuntat.