Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Vox es desvincula però evita condemnar el xat d’exmilitars que parlen d’afusellar “26 milions de fills de puta”

ACN Madrid.-El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, s’ha desvinculat aquest dimecres del xat dels militars retirats que van signar una carta dirigida a […]

Agències 02/12/2020

ACN Madrid.-El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, s’ha desvinculat aquest dimecres del xat dels militars retirats que van signar una carta dirigida a Felip VI alertant-lo del govern “socialcomunista recolzat per filoetarres i independentistes” de Pedro Sánchez. Al seu grup de Whatsapp –publicat per Infolibre- el primer signant de la missiva a Felip VI, l’exgeneral de divisió Francisco Beca, afirma que “no queda més remei que començar a afusellar a 26 milions de fills de puta”.

Segons Infolibre, al xat els militars no professen el respecte a la democràcia a que apel·len a la carta a Felip VI, sinó que parlen de “pronunciaments” i assenyalen que no volen que el govern espanyol perdi les eleccions sinó que “es morin tots i la seva estirp”. En altres converses també es parla de l’Assemblea Nacional Catalana. El coronel Ángel Díaz Rivera i Andrés González protagonitzen un diàleg on assenyalen que “els filibusters de la puta ANC pagaran per això i per altres coses”, i “algun dia algú haurà de fer alguna cosa legal o il·legal amb aquests fills de puta”. El portaveu de Vox al Congrés ha afirmat que “als xats privats de whatsapp es diuen coses que no representen en realitat el que la gent pensa”. Ha recordat que aquest és “un xat de militars on no hi ha cap membre ni afiliat de Vox”, i “no s’han de difondre”. Per això ha evitat condemnar-ne el contingut. “Si dic que no s’ha de conèixer el contingut de xats privats no em posaré a jutjar-ne el contingut”.