Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Von der Leyen i Michel reconeixen que cal més coordinació entre els estats per les mesures contra la covid-19

ACN Brussel·les.-El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha admès que cal més cooperació entre els països europeus en aquesta segona onada de la pandèmia. A l’arribada a la reunió […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Brussel·les.-El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha admès que cal més cooperació entre els països europeus en aquesta segona onada de la pandèmia. A l’arribada a la reunió dels líders europeus on abordaran el Brexit i la pandèmia, la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, també ha reconegut que el mapa comú de colors no és suficient i que cal un acord sobre la durada de les quarantenes i l’obligació de fer un test per viatjar. Els líders no discutiran sobre això fins divendres al matí. Von der Leyen ha alertat que la situació és “més preocupant” i que cal “una acció forta” i “disciplina” per frenar els contagis.

Pel que fa al Brexit, Michel ha insistit que la UE no acceptarà un acord comercial amb el Regne Unit “a qualsevol preu” i ha instat Londres a moure fitxa. “Estem preparats per continuar negociant”, ha dit.La cimera se celebra en un moment límit per poder assolir un acord que sigui després ratificat per entrar en vigor l’1 de gener, dia en què el Regne Unit serà ja un estat tercer de la UE a tots els efectes. Les converses continuen bloquejades en els tres àmbits més conflictius: la igualtat de condicions en comerç, la governança i la pesca.