Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Vivaldi encapçala el cartell del nou cicle Clàssica Jove de Vic

ACN Vic.-La Clàssica Jove de Vic tindrà Antonio Vivaldi com a fil conductor. Coincidint amb els 280 anys de la seva mort el certamen que organitza l’Atlàntida l’ha escollit com […]

Agències 11/06/2021

ACN Vic.-La Clàssica Jove de Vic tindrà Antonio Vivaldi com a fil conductor. Coincidint amb els 280 anys de la seva mort el certamen que organitza l’Atlàntida l’ha escollit com a cap de cartell. Aquest divendres s’han presentat les novetats de l’edició, que arrencarà a final de mes. Del programa destaca l’elecció d’Anna Urpina com a artista resident. Presentarà diferents propostes que només es faran a Vic, entre elles el ‘Concert de les quatre estacions de Vivaldi’. A més, durant la residència artística enregistrarà ‘Contrastos’, el seu primer disc com a violista solista. Aquesta edició també suposarà el debut de Jofre Bardolet, director d’orquestra i compositor de només 21 anys, que estrenarà la seva primera òpera el 18 de juliol: ‘Ferides’.

Aquest divendres s’han presentat les novetats de l’edició, entre les quals destaca el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya qu,e com a formació resident, oferirà dos concerts i enregistrarà una producció solidària: ‘El Projecte Home’.A més, del 14 al 18 de juliol i sota el lideratge del Quartet Casals i el Quartet Gerhard, se celebrarà l’Acadèmia Internacional de Quartet.El cicle es complementarà amb diferents activitats educatives, entre les quals destaca l’estrena en línia de la Producció de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC), un escape room a la recerca de Vivaldi, un assaig obert i el concurs ‘Divertimento’.