Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Vilagrà compareixerà a petició pròpia al Parlament per les irregularitats de les oposicions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, compareixerà voluntàriament al Parlament per donar explicacions per les irregularitats a les oposicions. Vilagrà ho farà en comissió parlamentària i a petició pròpia tot i que els dos principals grups, el PSC-Units i JxCat, ja havien anunciat que li ho demanaran pel “caos” i el “desgavell” a les proves. A més, el Govern obrirà una “bústia” per rebre les incidències dels examinands. Vilagrà, que s’ha reunit aquest matí amb els sindicats per analitzar la situació, ha advertit que el Govern no assumirà el cost del contracte de l’empresa externa pels “incompliments flagrants”. També ha obert la porta a repetir “en el menor temps possible” els exàmens on es puguin constatar més irregularitats.

Dissabte, 13.5891 persones estaven convocades a les proves, però segons van denunciar diversos sindicats, hi va haver retards, es van arribar a cancel·lar exàmens i es va violar l’anonimat dels exàmens. Per això la consellera ha dit que on hi va haver “anomalies importants” probablement s’haurà de repetir la prova, i ha dit que se separarà d’aquells exàmens en que sí que es van desenvolupar amb normalitat.

Publicitat

La consellera de la Presidència ha dit que es va optar per subcontractar el servei a una empresa externa perquè molts dels que feien les proves eren normalment persones que feien vigilància en processos de selecció. En tot cas, ha remarcat que en cap cas es seguirà amb els serveis de l’empresa subcontractada, que creu que va cometre “incompliments flagrants” del contracte. “No assumirem el cost d’aquesta contractació”, ha avisat. La licitació era, segons han apuntat des de Presidència, d’1,4 milions d’euros.

Vilagrà ha reconegut que des de primera hora hi va haver incidències a les oposicions i ha admès que es tracta d’una situació “molt dura”, especialment per als opositors que “feia mesos que estaven pendents de l’examen i molt concentrats”. “No és tolerable”, ha afegit.

<strong>Els sindicats demanen solucions “ràpides”</strong>

Els sindicats que formen part del grup de treball d’estabilització en el marc de la mesa general de negociació de funció pública -IAC-CATAC, CCOO i UGT- s’han reunit aquest diumenge amb Vilagrà. Les organitzacions han demanat solucions “ràpides” per als afectats i han informat que s’ha constituït un gabinet de crisi, que es reunirà dimecres. També han reclamat el retorn de les taxes com a indemnització per a les persones afectades.

En un comunicat enviat després de la reunió, CCOO explica que ha exigit al Govern que solucioni “urgentment” la situació de les persones afectades en el concurs d’oposició d’estabilització a la Generalitat i que els examinands rebin “disculpes directes”. També demana que, en cas que s’hagi de repetir alguna prova, sigui abans de les vacances d’estiu.

El sindicat veu “positiva” la “ràpida” resposta del Govern, però lamenta que aquest dissabte molta gent fos “maltractada” per l’administració. CCOO reclama que no es torni a externalitzar un procés com aquest i que l’empresa sigui sancionada.

Per la seva banda, el sindicat IAC-CATAC també demana que les eventuals repeticions d’exàmens es facin “com més aviat millor”, indica al seu compte de Twitter. El sindicat es troba a l’espera de totes les dades per avaluar les decisions que hauria de prendre l’administració.

<strong>PSC i Junts registraran la petició de compareixença de Vilagrà</strong>

Tant els socialistes com Junts han anunciat que registrarien peticions de compareixença per Vilagrà. A més de demanar la compareixença de Vilagrà, JxCat també registrarà preguntes parlamentàries per esclarir els fets i que “s’assumeixin responsabilitats”. Els de Salvador Illa també tenen pensat registrar la petició de compareixença urgent de Vilagrà en considerar que les seves explicacions fins ara han estat “insuficients”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió