Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Vic tindrà una comissaria de barri al Remei on hi haurà agents de proximitat, la unitat canina i la d’atestats

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha anunciat que a partir de finals d’abril preveuen obrir una nova comissaria de barri a la zona del Remei. S’hi traslladaran els onze agents de […]

Avatar
Agències 01/03/2021

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha anunciat que a partir de finals d’abril preveuen obrir una nova comissaria de barri a la zona del Remei. S’hi traslladaran els onze agents de proximitat de la Guàrdia Urbana, la unitat d’atestats on els ciutadans podran presentar presencialment les denúncies i la unitat canina amb el gos policial Barney, ensinistrat per detectar droga. S’ubicarà a l’edifici que hi ha al carrer Virrei Avilés fent cantonada amb el carrer Manuel Serra i Moret. El ple d’aquest dilluns preveu aprovar una partida de 100.000 euros per adequar l’espai amb vidres de seguretat blindats i càmeres de vigilància a l’exterior.

La regidora de Convivència i Seguretat de Vic, Elisabet Franquesa, remarca que aquesta “subcomissaria” permetrà “apropar” més la policia municipal a la ciutadania. Els onze agents de proximitat es desplaçaran des d’aquest edifici per anar a treballar als diferents punts de la ciutat. També permetrà obrir un nou espai d’atenció al públic en cas que els ciutadans hagin de de posar denúncies. Actualment es pot fer a la comissaria de la Guàrdia Urbana i la dels Mossos d’Esquadra, que estan de costat i apartats del nucli antic. La regidora també ha destacat que aquest nou espai permetrà reorganitzar la tasca de la policia municipal, formada per 72 agents en plantilla, i es podrà controlar el compliment de les normatives dels establiments comercials. La nova comissaria de barri estarà oberta al públic de dilluns a diumenge de les 6 del matí fins a les 3 de la matinada.