Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Vic habilitarà set espais amb aspersors d’aigua, fonts i ombres per combatre les onades de calor d’aquest estiu

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic té a punt 34 espais de la ciutat que activarà com a refugis climàtics en cas que arribi una onada de calor a la ciutat, que […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic té a punt 34 espais de la ciutat que activarà com a refugis climàtics en cas que arribi una onada de calor a la ciutat, que en el cas de la capital osonenca és quan hi hagi previsió que les temperatures superin els 37,3 graus durant tres dies seguits. En un comunicat, el consistori explica que es tracta tant d’espais exteriors com interiors que, per les seves condicions naturals o urbanístiques, redueixen l’impacte de les altes temperatures i la calor. A diferència de l’any passat no s’obriran les piscines de la ciutat, sinó que s’habilitaran dos parcs cada dia, amb aspersors d’aigua, i on també hi ha fonts i ombres, per poder-se refrescar.

La previsió és que en la primera onada de calor es posin a disposició el parc de l’Horta de la Sínia i Era d’en Sellés; en una segona, el parc d’Occitània i el parc d’en Xavier Roca i Viñas; i en una tercera onada el parc del Pla del Maset i el parc de Sant Jaume. Per evitar al màxim les concentracions, a banda dels dos refugis climàtics que s’habilitaran per dia, també s’obrirà l’Orfeó amb accés lliure i es condicionarà per aquelles persones que vulguin anar-hi a llegir, relaxar-se o jugar. L’Orfeó estarà operatiu de les 5 de la tarda a les 8 del vespre i seran treballadors municipals i voluntariat de protecció civil qui s’ocuparà de l’espai. A banda dels sis parcs habilitats amb aigua i l’Orfeó, també hi ha 27 espais més a la ciutat on poder descansar. Es tracta de parcs i places amb arbrat frondós que generen sensació de frescor i poden ajudar a passar una estona més confortable a l’aire lliure. Alguns d’aquests espais passius són el parc del Blanqueig, el de l’ermita de Sant Sixt, el de l’Escola Dr Joaquim Salarich, parc de l’Horta d’en Pau, el de l’Horta Vermella, el de Jaume Balmes, el de Jaume Portell, el de Jordi Sala, el de Sant Llàtzer, el de Santa Anna o la plaça de la Divina Pastora o Francesc Moragas, entre d’altres.