Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Veritas respon a UP i JARC que no han fet cap campanya enganyosa sobre carn ecològica

ACN Barcelona.-La cadena de supermercats ecològics Veritas ha respost als sindicats UP i JARC que no han fet una campanya enganyosa sobre la carn ecològica que comercialitzen comparant-la amb la […]

Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-La cadena de supermercats ecològics Veritas ha respost als sindicats UP i JARC que no han fet una campanya enganyosa sobre la carn ecològica que comercialitzen comparant-la amb la producció de la ramaderia extensiva. En aquest sentit, han concretat que l’objecte de la demanda presentada pels sindicats és una promoció “puntual” que s’ha fet a través de mitjans radiofònics i han lamentat que la iniciativa s’hagi “mal interpretat”. El departament legal de Veritas està a l’espera d’un pronunciament de l’Agència Catalana de Consum per a procedir d’una manera més adequada en tota la polèmica ja que de moment, només se’ls ha requerit informació sobre la campanya per tal de poder avaluar la denúncia.

Veritas assegura que a la informació que han facilitat a l’Agència Catalana de Consum especifiquen l’origen i el procés d’elaboració dels productes que provenen de la ramaderia ecològica. Segons la firma, aquests productes tenen una sèrie de característiques que “els experts consideren una garantia de qualitat per al consumidor, amb múltiples estudis que avalen els seus beneficis”.UP i JARC van presentar la setmana passada una denúncia contra la cadena de supermercats ecològics davant de l’Agència Catalana de Consum per suposada publicitat enganyosa. Les entitats van demanar a l’empresa que rectifiqués el contingut d’un anunci a una emissora per ser “fals”, ja que, contràriament al missatge que publicitava, cal tenir en compte que la ramaderia no ecològica també complex amb els criteris legals de benestar animal, que la pastura extensiva no és exclusiva de la ramaderia ecològica i que l’administració d’hormones està prohibida a tots els països de la Unió Europea (UE).