Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Vergés, sobre el Sant Jordi del 23 de juliol: “La prudència hi és i posar tres mesos vista és força pertinent”

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avalat que el 23 de juliol se celebri un Sant Jordi alternatiu. “La prudència hi és, i posar tres mesos vista és […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avalat que el 23 de juliol se celebri un Sant Jordi alternatiu. “La prudència hi és, i posar tres mesos vista és força pertinent”, ha argumentat durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres al migdia. Vergés ha apuntat que d’aquí tres mesos poden passar “moltes coses”, però que és “important” posposar i no anul·lar activitats, també per una “gestió emocional”. La consellera creu que el comportament “conscient” de la societat permetrà celebrar el Sant Jordi el 23 de juliol, alhora que apuntat que, si no fos el cas, també s’explicaria. Vergés ha insistit que el departament de Salut i el Procicat seran els òrgans que prendran les decisions sobre aquesta jornada alternativa.

La Cambra del Llibre, integrada pels gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i arts gràfiques de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes i del sector de la flor van acordar ahir fixar la celebració del Dia del Llibre de 2020 per al dijous 23 de juliol. Aquesta serà doncs la data del Sant Jordi alternatiu davant la impossibilitat que se celebri el 23 d’abril, amb l’estat d’alarma encara en vigor.Amb tot, els dos actors implicats assumeixen que llavors “encara s’hauran de mantenir mesures de distància social per protegir la salut de tots”, i s’ofereixen a les administracions públiques i autoritats sanitàries per trobar “les fórmules i escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties”.