Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Vergés exigeix a l’Estat “una solució” pels pares que s’han de quedar a casa amb fills en quarantena

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat al govern espanyol que busqui una manera per compensar les famílies que s’han de quedar a casa per atendre fills que […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat al govern espanyol que busqui una manera per compensar les famílies que s’han de quedar a casa per atendre fills que han de passar la quarantena. “L’estat ha de trobar una solució perquè els pares no es juguin la feina i la vida quan tinguin els infants en quarantena”, ha exigit. “Jo no vull tenir un pla B quan la seva responsabilitat és aquesta, és la seva competència i ho han de fer”, ha reclamat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha lamentat que l’executiu espanyol “està posant aigua al vi” amb les declaracions sobre aquesta qüestió. Pel que fa a les mesures acordades amb el govern espanyol diu que li semblen bé perquè són les que a Catalunya ja es van aprovar al juliol.

La consellera ha defensat que “per tallar les cadenes de transmissió s’ha d’aconseguir que el màxim de gent compleixi els aïllaments i les quarantenes” i per aquest motiu ha demanat accions en aquest sentit al govern espanyol. Ha criticat que no s’hagi trobat la manera de donar seguretat jurídica a les persones que han de fer la quarantena a casa, a les empreses i que l’ingrés mínim vital no s’estigui cobrant com estava previst. “Tenim moltes realitats que necessiten aquests suports per tallar les cadenes, trobem les solucions”, ha insistit.Pel que fa a la situació actual de la pandèmia a Catalunya Vergés ha lamentat que els indicadors de risc de rebrot “estan pràcticament en vermell arreu del país” i ha insistit en les mesures de prevenció perquè els rebrots no guanyin importància. Ha insistit, sobretot tenint en compte l’inici del curs escolar i d’algunes activitats laborals, en evitar totes les activitats que no siguin “absolutament inevitables” amb l’objectiu de “poder anar més tranquils els propers mesos”.Pel que fa als maltractaments a una dona en una residència de Terrassa per part de dues persones que van difondre el vídeo, ha lamentat uns “comportaments absolutament intolerables”. “Una societat que no cuida i respecta la gent gran no és una bona societat”, ha afegit.