Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Vergés creu que avançar el toc de queda no tindria un impacte excepcional perquè l’horari d’interacció ja està reduït

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que avançar el toc de queda podria tenir sentit en altres territoris però ho ha qüestionat en el cas de Catalunya. En […]

Avatar
Agències 20/01/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que avançar el toc de queda podria tenir sentit en altres territoris però ho ha qüestionat en el cas de Catalunya. En una compareixença davant de la Diputació Permanent del Parlament ha recordat que aquí l’àmbit d’interacció social ja està “molt reduït d’horari” i ha posat com a exemple els horaris de la restauració. “Creiem que tampoc seria avui una mesura excepcional”, ha afirmat. Tot i que no ha descartat un enduriment de mesures si cal, com un confinament domiciliari però permetent passejar o l’esport, ha reiterat que de moment s’ha considerat “oportú” prorrogar les restriccions vigents i no ampliar-les. Vergés ha destacat que ja hi ha més de 3.500 persones dedicades al sistema de rastreig.

Segons la consellera, i encara sobre un enduriment de restriccions, no permetre “res” fixant-se només en la covid és un punt “molt prohibitiu” i per això “ha de ser sempre extrem i no ser mai la primera opció damunt la taula”. A més, ha recordat que el benefici d’un enduriment de mesures també genera “dubtes” sobre la salut de la població, ja que “la fatiga pandèmica és una realitat claríssima”.