Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Verge reclama a l’Estat que la violència vicària es consideri també violència masclista

ACN Barcelona.-La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat a l’Estat que la violència vicària es consideri també violència masclista, arran del debat per les dues nenes assassinades a […]

Agències 12/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat a l’Estat que la violència vicària es consideri també violència masclista, arran del debat per les dues nenes assassinades a Tenerife. “Espanya diu que la violència de gènere només és la que pateixen les dones per part de la parella o exparella. A Catalunya sí que vam incloure la violència vicària, però el PP va presentar un recurs d’inconstitucionalitat”, ha recordat Verge aquest dissabte als micròfons de Catalunya Ràdio. “Demanem a l’estat espanyol que s’adapti a la legislació internacional per recollir totes aquestes expressions de la violència masclista”, ha insistit Verge, que ha volgut deixar clar que “un pare maltractador i agressor no pot ser un bon pare”.

“Un home maltractador no té diferents cares i els fills i les filles sempre en són víctimes”, ha continuat la consellera d’Igualtat i Feminismes, que sobre el funcionament de la flamant nova conselleria ha apuntat que no seran reactius, sinó actius. “Nosaltres venim a desplegar lleis d’igualtat al màxim nivell. Des de la detecció i prevenció fins a l’atenció. No acabarem amb la violència masclista en una legislatura perquè és estructural, però sí que revisarem els processos”, ha comentat Verge. “Tindrem agenda pròpia i els discursos negacionistes trobaran la conselleria al davant”, ha avisat la titular d’Igualtat i Feminismes.De fet, Verge ha criticat declaracions com les de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, lloant la figura de Plácido Domingo, tot i les múltiples denúncies d’assetjament que recauen sobre el tenor. “Que surti una representant política com Díaz Ayuso a banalitzar les agressions sexuals, és una mostra més del negacionisme de la violència masclista. Nosaltres no convidarem Plácido Domingo a cap acte”, ha conclòs la consellera d’Igualtat i Feminismes.