Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ventura Durall, nou president de l’associació de productors de documentals ProDocs

ACN Barcelona.-L’associació de productors de documentals ProDocs ha escollit per unanimitat com a nou president a Ventura Durall, productor de Nanouk Films. L’elecció s’ha realitzat en una assemblea celebrada en […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-L’associació de productors de documentals ProDocs ha escollit per unanimitat com a nou president a Ventura Durall, productor de Nanouk Films. L’elecció s’ha realitzat en una assemblea celebrada en línia. Durall agafa el relleu de la productora d’Inicia Films, Valérie Delpierre, que és actualment vicepresidenta de PROA, Productors Audiovisuals Federats, i representant de l’especialitat de documentals a l’Acadèmia de Cine. La nova junta estarà també formada per Sumpta Ayuso (JWProductions) com a vicepresidenta; Bernat Manzano (Boogaloo Films) com a tresorer, i Belén Sánchez (Un Capricho de Producciones) com a secretària.

A la candidatura presentada, Durall manifesta la intenció de posicionar el documental al lloc que “es mereix per poder expressar el seu potencial en totes les seves diferents formes i manifestacions”. Aposta per continuar incidint des de l’associació en la interlocució amb les televisions públiques i dialogar amb les diferents plataformes. El nou president de ProDocs ha defensat durant l’assemblea la necessitat d’enfortir el teixit associatiu per “aconseguir fer créixer el sentiment de comunitat entre tots” els que fan documentals. En aquest sentit, Durall ha manifestat que ProDocs caldrà que “treballi per aconseguir un terreny abonat que faci aflorar les sinèrgies i interaccions entre productores”. Nova junta La candidatura presentada i encapçalada per Ventura Durall, configura una nova junta directiva formada per Sumpta Ayuso (JWProductions), com a vicepresidenta; Bernat Manzano (Boogaloo Films), com a tresorer; i Belén Sánchez (Un Capricho de Producciones), com a secretària. També, s’han fet els nomenaments dels nous vocals de les comissions de treball, que passaran a formar part de la Junta directament: Valérie Delpierre (Inicia Films) com a vocal de la Comissió d’institucions; Anna Giralt (Gusano Films) com a vocal de la Comissió de comunicació, i Oriol Gispert (La Lupa produccions) com a vocal de la Comissió d’acció, que renova mandat.L’associació ProDocs forma part de PROA, Productors Audiovisuals Federats, juntament amb ProAnimats (animació), ProFicció (ficció), ProTV (televisió), Devicat (videojocs), APAIB (Illes Balears) i AVANT (Comunitat Valenciana).