Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Vendes virtuals i expansió a Barcelona: l’estratègia de la immobiliària gironina Ceigrup per plantar cara a la covid-19

ACN Girona.-Vendes virtuals de pisos a estrangers, trobades online, signatures telemàtiques de contractes… El món immobiliari també ha hagut d’adaptar-se a les restriccions obligades per la covid-19. L’empresa gironina Ceigrup, […]

Avatar
Agències 17/06/2020

ACN Girona.-Vendes virtuals de pisos a estrangers, trobades online, signatures telemàtiques de contractes… El món immobiliari també ha hagut d’adaptar-se a les restriccions obligades per la covid-19. L’empresa gironina Ceigrup, que té una vintena d’oficines arreu de la demarcació, n’és un exemple. El grup ha afrontat la crisi amb més teletreball i introduint noves fórmules de negoci per evitar desplaçaments. Algunes de les quals, precisen des de Ceigrup, han vingut per quedar-se. La pandèmia, a més, tampoc ha aturat el pla de creixement del grup, que ara ha fet el salt a l’àrea de Barcelona integrant l’empresa Amat Immobiliaris. L’any passat, Ceigrup va fer 609 operacions de compravenda, que representen un volum total de 86 milions d’euros (MEUR).

El confinament pel coronavirus ha frenat les vendes de pisos, però no les ha aturades. Sí que tot allò que era presencial s’ha vist paralitzat -com ara les visites- però immobiliàries com la gironina Ceigrup han continuat treballant. El grup, que agrupa tretze professionals immobiliaris, s’ha reinventat per plantar cara a la crisi de la covid-19. Sobretot, impulsant el teletreball, l’ús de les noves tecnologies i buscant noves fórmules de negoci. Així, com expliquen des de Ceigrup, s’han adaptat “per fer visites virtuals, trobades online amb clients i propietaris i signatures digitals de contractes per evitar desplaçaments dels clients i garantir així la màxima seguretat”. També s’han buscat fórmules alternatives com el sistema de doble notaria, que permet que comprador i venedor no s’hagin de desplaçar fora del seu municipi quan és imperatiu signar una operació de compravenda. Durant el confinament, s’han signat quinze escriptures davant notari. I en alguns casos, fins i tot s’han tancat operacions a distància. “S’han dut a terme vendes de manera totalment virtual amb clients estrangers”, explica la portaveu de Ceigrup, Esther Torrent.Apart, al llarg de les setmanes de confinament també s’han signat divuit contractes d’arres, s’han captat 80 noves finques, els comercials de Ceigrup han atès més de 500 demandes i han preprogramat 108 visites a immobles. “Ara s’estan començant a fer i algunes ja han donat els seus resultats”, precisen des de Ceigrup.En paral·lel, el grup immobiliari gironí també ha potenciat els cursos de formació. I amb l’inici de la desescalada, s’han adaptat les oficines (amb mampares, amb hidrogel) per garantir les mesures de seguretat.Expansió a BarcelonaLa pandèmia, a més, no ha aturat el pla de creixement que Ceigrup s’havia fixat a principis d’any, i que passa per fer el salt des de Girona a la resta de Catalunya. De moment, la immobiliària ja ha posat un peu a l’àrea de Barcelona. Ho ha fet integrant Amat Immobiliaris, empresa del ram creada el 1948 i que compta amb oficines a Barcelona, Sant Just Desvern i Sant Cugat. Amb una plantilla de 79 treballadors, a partir d’ara Amat operarà sota el paraigües de Ceigrup.Fundat l’any 1990, el grup immobiliari gironí arriba al seu 30è aniversari aquest 2020. Té 184 treballadors i administra 953 comunitats de veïns. L’any passat Ceigrup va fer 609 operacions de compravenda d’habitatges, cosa que representa un volum de 86 MEUR.A la demarcació, el grup immobiliari compta amb vint oficines repartides arreu del territori. Quatre són a Girona, Banyoles, Olot i Puigcerdà. I les altres setze es reparteixen entre l’Empordà i la Selva. En concret, al Baix Empordà, Ceigrup té oficines a Sant Antoni de Calonge, Palamós, Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, S’Agaró, Torroella de Montgrí, Llançà i Pals; a l’Alt Empordà, a l’Escala, El Port de la Selva, Roses, l’Estartit i Figueres, i a la Selva, a Blanes i a Caldes de Malavella.