Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Veïns de Ciutat Vella protesten contra el soroll i les molèsties generades pels ‘botellons’

ACN Barcelona.-El rebuig als ‘botellons’ i les molèsties que se’n deriven ha unit aquest dimecres al centre de Barcelona prop de 300 veïns de Ciutat Vella. Els manifestants, d’associacions i […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-El rebuig als ‘botellons’ i les molèsties que se’n deriven ha unit aquest dimecres al centre de Barcelona prop de 300 veïns de Ciutat Vella. Els manifestants, d’associacions i entitats del Casc Antic i la Barceloneta principalment, han tallat durant deu minuts la Via Laietana i s’han concentrat a la plaça Sant Jaume. Es queixen sobretot del soroll però també de l'”incivisme” i de la “deixadesa” de l’Ajuntament de Barcelona. En el cas de la Barceloneta, per exemple, els veïns lamenten que s’arrossegui el mateix problema des de fa anys i que tot i continuar en un context de pandèmia es permetin les festes i els ‘botellons’ als carrers del barri i a les platges. “La ciutat és de qui l’habita, no de qui l’explota”, ha reivindicat una veïna.

Entre algunes demandes veïnals hi ha l’actuació de l’administració davant dels ‘botellons’ o tancar les platges durant la nit però hi ha un clam que és unànime, que és el “dret al descans” que exhibia algun dels cartells de la concentració. Altres pancartes enviaven missatges en contra de la massificació del turisme i la gentrificació.Segons han explicat els assistents, no deixaran que el consistori ho permeti “tot” i preveuen seguir mobilitzant-se.