Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Urtasun rebutja la reforma de la directiva de mercats financers perquè “aprofita la covid-19 per desregular”

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, rebutja la reforma de la Directiva sobre Mercats i Instruments Financers (MiFID, per les sigles en anglès) perquè “aprofita per desregular els […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Brussel·les.-L’eurodiputat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, rebutja la reforma de la Directiva sobre Mercats i Instruments Financers (MiFID, per les sigles en anglès) perquè “aprofita per desregular els mercats financers”. “No estem convençuts que sigui necessaria”, ha dit a l’Eurocambra. La reforma, que s’aprovarà aquest dijous, inclou la reducció de diverses “càrregues reglamentàries” per les empreses d’inversió en els requisits d’informació que han de donar als clients i en els requisits de governança dels productes. A més, revisa el límit de posicions en els derivats de matèries primes, que per Urtasun “va més enllà d’una solució temporal i ràpida” i està “completament desvinculat de les mesures per finançar la recuperació” post-pandèmia.

Aquest règim de límits de posició es va introduir per evitar l’especulació amb matèries primes en el sector de l’energia després de la crisi en els preus dels aliments el 2009 i el 2011. Els canvis proposats només s’aplicaran al sector de l’energia, i no als productes bàsics agrícoles que mantindran el règim estricte actual.”Considerem que es tracta d’una mala pràctica legislativa en un sector molt sensible: tot i que la limitació dels límits de les posicions especulatives que se suprimirà només afecta als contractes en el sector de l’energia, aquest sector ha tingut històricament una forta relació amb els preus dels aliments”, apunta l’eurodiputat Ernest Urtasun al comunicat, que critica que “la Comissió segueix presentant propostes que obliden les lliçons de la crisi financera i incrementen el risc del sistema en el seu conjunt”.