Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Unió de Pagesos torna a reclamar compensacions pels danys de l’abellerol a les explotacions apícoles

ACN El Perelló.-Unió de Pagesos, Apicultors Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins, l’Associació Catalana d’Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina han tornat a demanar al Govern que compensi els […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN El Perelló.-Unió de Pagesos, Apicultors Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins, l’Associació Catalana d’Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina han tornat a demanar al Govern que compensi els danys i perjudicis que l’abellerol causa en els assentaments apícoles i reclamen que es recuperi la línia d’ajuts que havia estat activa entre 2005 i 2013. El sindicat va presentar al novembre un informe a Territori on es quantificaven pèrdues de 5,16 quilos de mel per arna pels efectes d’aquest ocell però hi sumaran les vinculades a productes derivats com el pol·len, el pròpolis, la gelea real i la cera, a més dels danys que l’abellerol provoca a les colònies d’abelles.

Els apicultors afectats per l’abellerol han de presentar reclamacions patrimonials davant del Govern per reclamar els danys. És un procés llarg i costós i, com recorda el sindicat, en molts casos es deneguen i cal recórrer per via judicial. UP i les organitzacions apícoles catalanes denuncien que el Govern no vol compensar els danys amb una línia d’ajuts perquè l’excés de burocràcia actual els faci desistir de demanar compensacions.