Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Unicaja culmina la fusió amb Liberbank i es converteix en el cinquè banc de l’Estat

ACN Barcelona.-Unicaja ha culminat els tràmits legals de la fusió amb Liberbank, un cop ha rebut les autoritzacions reguladores preceptives, amb la inscripció avui al Registre Mercantil de l’escriptura de […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Barcelona.-Unicaja ha culminat els tràmits legals de la fusió amb Liberbank, un cop ha rebut les autoritzacions reguladores preceptives, amb la inscripció avui al Registre Mercantil de l’escriptura de fusió. L’operació s’ha fet efectiva en el termini previst. La nova entitat se situa com el cinquè banc de l’Estat, amb un volum d’actius pròxim als 113.000 milions d’euros i 4,5 milions de clients. És entitat de referència a sis Comunitats Autònomes. El Consell d’Administració d’Unicaja queda configurat per 15 membres, i té com a president executiu Manuel Azuaga -president actual d’Unicaja- i com a conseller delegat Manuel Menéndez -conseller delegat actual de Liberbank. Les accions de Liberbank han deixat de cotitzar aquest divendres.

Azuaga ha indicat que la fusió permetrà afrontar “millor” els “desafiaments” als quals s’enfronta el sector, així com “seguir donant suport” a la recuperació econòmica del país.De la seva banda, Menéndez ha destacat que l’operació “aportarà valor” a accionistes, clients i empleats i “millorarà” els nivells d’eficiència i rendibilitat, alhora que permetrà “reforçar” la posició de mercat de l’entitat.