Dilluns, 12 d'abril de 2021 - Edició 991
La República

Una trentena de treballadors del Park Güell protesten per reclamar a l’Ajuntament la contractació de més personal

ACN Barcelona.-Una trentena de treballadors del Park Güell –empleats de l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM)– han començat aquest dissabte una vaga per reclamar a l’Ajuntament la contractació de […]

Avatar
Agències 03/04/2021

ACN Barcelona.-Una trentena de treballadors del Park Güell –empleats de l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM)– han començat aquest dissabte una vaga per reclamar a l’Ajuntament la contractació de més personal i la millora de les condicionals laborals de la plantilla. Segons han explicat fonts sindicals de Comissions Obreres (CCOO) a l’ACN, el consistori barceloní es va comprometre a contractar 80 persones més per controlar els accessos al parc, un reforç que encara no ha arribat. De moment, aquest dissabte han secundat la vaga deu treballadors i s’espera que els altres 20 s’hi sumin al llarg dels propers dies.

Els treballadors s’han concentrat a les 7.15 h a un dels accessos del Park Güell. Al llarg del matí, la trentena d’empleats han fet un recorregut pels voltants del parc, on han penjat cartells i han informat als visitants que accedien a l’espai de la seva situació. A les 11.00 h, la plantilla ha llegit un manifest a un dels accessos i, posteriorment, ha organitzat una assemblea per decidir les actuacions de cara a diumenge, que començaran al voltant de les 7.30 h. Segons han informat els sindicats, està previst que la vaga s’allargui fins aquest mateix diumenge, 4 d’abril.La vaga d’aquest cap de setmana té com a objectiu denunciar la manca de personal al parc després de l’esclat de la crisi de la covid-19. Fruit de la falta de treballadors, un 35% del personal no d’oficina estan de baixa per ansietat a causa de l’estrès que pateixen, segons els sindicats. L’empresa, però, defensa que el seguiment de la vaga ha estat de deu persones, ja que una vintena de les que han protestat a les portes del recinte avui no treballaven. A més, ha recordat que la plantilla és de 75 treballadors, si bé una vintena és personal d’oficina i no ha estat cridada a protestar.Al juliol, l’Ajuntament de Barcelona va passar a gestionar les 12 hectàrees del Park Güell declarades Patrimoni de la Humanitat per tal de poder controlar l’aforament i evitar aglomeracions. Abans de la pandèmia, la gestió de l’empresa municipal B:SM es limitava a 1,7 hectàrees. No obstant això, el nombre de treballadors s’ha reduït, passant dels 62 als 55.Segons Comissions Obreres, la manca de personal provoca que molts treballadors estiguin sols durant tot el torn. “Ens sentim desprotegits davant de qualsevol enfrontament”, explica un dels portaveus del sindicat, Ricardo Gámez. “Moltes vegades estem sols a les cinc de la tarda a l’hivern, sense il·luminació i sense protecció quan hi ha inclemències meteorològiques”, lamenta.Per altra banda, CCOO recorda que, malgrat l’increment de la superfície a gestionar, l’Ajuntament de Barcelona tampoc ha contractat més personal de seguretat. “A hores d’ara només hi ha tres vigilants de seguretat; si tens algun problema, tarden mínim deu minuts a arribar, i això pot arribar a ser molt perillós”, apunta Gámez.De cara als propers dies, la intenció dels treballadors és escriure una carta i enviar-la formalment al consistori barceloní per desencallar la situació. El dijous passat, sindicats i empresa van celebrar una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya que va acabar sense acord.