Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Una empresa vinculada a l’asseguradora Axa presenta un ERO per acomiadar a 54 persones, 38 de les quals a Catalunya

ACN Barcelona.-Una empresa associada a l’asseguradora Axa ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 54 persones a l’Estat, 38 de les quals a Barcelona i 16 a […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Barcelona.-Una empresa associada a l’asseguradora Axa ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 54 persones a l’Estat, 38 de les quals a Barcelona i 16 a Madrid, segons ha denunciat CCOO en un comunicat. La companyia en qüestió és Axa Partner, encarregada de serveis d’assistència, assegurances especialitzades i protecció de crèdit que va néixer el 2015 i que té 807 treballadors a Espanya. L’empresa va al·legar causes organitzatives, tècniques i productives per tirar endavant l’ERO en la documentació remesa als treballadors el 19 de gener. El sindicat no dona per vàlides les explicacions i acusa l’empresa de fer fora plantilla “a conseqüència de la incapacitat empresarial”.

CCOO destaca que la “pèrdua de competitivitat”, que al·lega l’empresa per justificar aquest ERO, es deu en realitat a que “la direcció no ha sabut adequar la seva forma d’organitzar el treball de forma constant” i ara, “quan ja no veu una altra sortida”, acudeix a reduir plantilla. “Atès que en els últims anys no ha anat corregint la situació, ara són els treballadors i treballadores els que són sacrificats en nom de la competitivitat i la rendibilitat”, ha lamentat. Amb 3 dels 12 representants a la taula de negociació, l’organització sindical assegura que si no es troba la millor solució per a la plantilla en la defensa dels llocs de treball, la qüestió “s’haurà de resoldre als tribunals”.