Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Un treballador de la mina de Súria: “El risc sempre hi és, han tingut mala sort”

ACN Súria – “Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat”. Carlos Arnaldo, treballador de la mina de Súria des de fa 16 anys, explica […]

Agències 09/03/2023

ACN Súria – “Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat”. Carlos Arnaldo, treballador de la mina de Súria des de fa 16 anys, explica així l’accident mortal d’aquest dijous a Cabanasses. Segons ha dit, les tres víctimes formaven part de l’equip de geòlegs, i s’encarregaven d’analitzar la roca i decidir per on seguir fent la galeria. “Aquesta no era una zona especialment dolenta, però hi ha zones que, per desgràcia, no es veuen. El risc sempre hi és”, subratlla. En aquest sentit, assegura que la seguretat a la mina ha augmentat molt en els últims anys. A la mina de Cabanasses hi treballen 740 persones i, en el moment dels fets, n’hi havia unes 200, que han estat evacuades per garantir la seguretat.

La mina de Súria es dedica a l’extracció de potassa i està formada per diverses galeries sota terra. El punt on s’ha produït l’accident, a 900 metres, és el més profund de tota la mina. Segons ha explicat Arnaldo, les galeries son “una mini ciutat excavada sota terra”, uns túnels “molt grans, de cinc metres d’alçada i vuit d’amplada”.