Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Un promotor egipci proposa convertir les Tres Xemeneies de Sant Adrià en un espai dedicat a la cultura de pau

ACN Barcelona.-El promotor egipci Mohamed Aly ha proposat convertir les Tres Xemeneies de Sant Adrià en un espai dedicat a la cultura de pau que inclouria una “gran universitat del […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-El promotor egipci Mohamed Aly ha proposat convertir les Tres Xemeneies de Sant Adrià en un espai dedicat a la cultura de pau que inclouria una “gran universitat del Mediterrani” així com un museu mundial del personal de la pau de l’ONU, entre d’altres possibilitats. L’equip impulsor vol fer d’aquest espai un “pont entre Europa i Àfrica” i estaria ubicat a l’edifici de turbines i de les tres xemeneies. El projecte inclou la construcció d’una piràmide de vidre, similar a la del Museu del Louvre de París, al costat de les restes de l’antiga central tèrmica. L’equip impulsor diu que voldrien que els terrenys fossin de titularitat pública i explotar-los amb una concessió però alhora asseguren que hi ha interès d’inversors per comprar tota la zona de l’antiga tèrmica del Besòs, de 32 hectàrees de les quals el 60% està en mans privades, la qual cosa suposaria una inversió d’entre 700 i 800 MEUR. Els arquitectes vinculats al projecte asseguren que la proposta seria “compatible” amb els altres usos -residencial, econòmic, etc- previstos pel Pla Director Urbanístic (PDU).

Es tracta d’una idea molt inicial que tot just s’ha presentat al departament de Territori de la Generalitat -que encara ho hauria d’aprovar- i amb qui encara no s’han reunit, segons han explicat els promotors del projecte en roda de premsa aquest dimarts a Barcelona. A finals de l’any passat es va dur a terme un procés participatiu entre els veïns de la zona, que van definir una primera versió del PDU que preveu una barreja d’usos amb prioritat del sòl per a activitat econòmica i també amb equipaments per als veïns, zones verdes i espai residencial.Les 32 hectàrees estan repartides entre Sant Adrià del Besòs i Badalona.