Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

‘Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta, arribarà als cinemes el 21 d’octubre

ACN Barcelona – ‘Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta, arribarà als cinemes el 21 d’octubre. Lacuesta (Girona, 1975) reconstrueix les seqüeles psicològiques d’una parella de supervivents de l’atemptat a la […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – ‘Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta, arribarà als cinemes el 21 d’octubre. Lacuesta (Girona, 1975) reconstrueix les seqüeles psicològiques d’una parella de supervivents de l’atemptat a la sala Bataclan de París en la pel·lícula ‘Un año, una noche’. La cinta, que es va presentar a la secció oficial a competició de la Berlinale, comença els minuts posteriors a l’entrada dels terroristes al concert que el grup Eagles of Death Metal oferia al popular local musical la nit del 13 de novembre del 2015. El film segueix a partir de llavors l’evolució dels protagonistes al llarg d’un any.

“Tots ens podem reconèixer en els protagonistes, que intenten refer-se i recuperar la intensitat vital “, va explicar Lacuesta a l’ACN. El racisme, el sentiment d’odi o la negació d’uns fets que van impactar de ple en la societat francesa són els sentiments que el director gironí trasllada a l’espectador partint de testimonis reals de l’atemptat i del llibre ‘Paz, amor y death metal’, de Ramón González. Precisament, González és un dels dos membres de la parella real que inspira la pel·lícula, que a la gran pantalla interpreten Noémie Merlant i Nahuel Pérez i que compta amb la participació de Quim Gutiérrez. També hi apareixen C. Tangana, Natalia de Molina i Enric Auquer.