Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l’Estat espanyol és “un problema urgent”

ACN Brussel·les.-Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l’Estat espanyol és “un problema urgent”, segons una enquesta europea publicada aquest dilluns. Espanya és el tercer estat […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Brussel·les.-Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l’Estat espanyol és “un problema urgent”, segons una enquesta europea publicada aquest dilluns. Espanya és el tercer estat de la Unió Europea on hi ha més preocupació per la degradació dels hàbitats naturals. Només a Hongria i Grècia els ciutadans es mostren més amoïnats per l’estat de l’entorn natural. La manca de transport públic en zones rurals és la principal necessitat en aquestes zones, així ho opina el 44% dels enquestats. També ha estat la reclamació més esmentada per 16 estats membres. Una altre necessitat clau per a aquestes zones són els llocs de treball.

En concret, vuit països de la UE assenyalen la disponibilitat de llocs de treball i oportunitats de negoci, com a mitjà per evitar el despoblament.L’Estat espanyol segueix la mateixa tendència europea. El 37% considera el transport clau per al desenvolupament de les zones rurals i una de les necessitats que cal atendre més seguit de la creació de llocs de treball (27%), i de l’accés a assistència sanitària, cura de nens o atenció la gent gran (25%). La pandèmia també ha tingut un impacte a les zones rurals segons recull l’Eurobaròmetre. Sobre les conseqüències de la pandèmia, un terç dels enquestats diu que quan acabin les restriccions de la Covid-19, serà “molt més probable” que visitin les zones rurals per oci. Entre els enquestats ocupats, el 21% diu que serà “molt més probable” i el 16% “una mica més propens” a teletreballar almenys una part del temps.D’altra banda, el 65% dels ciutadans europeus creu que quan la Unió Europea inverteix en zones rurals, és la zona local o la província que rep la inversió la que hauria de poder decidir com es gasten els diners. Un 69% dels espanyols enquestats també opinen el mateix sobre la gestió d’inversions en aquestes zones.