Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Un 28% dels ciutadans diu que no està disposat a vacunar-se immediatament, segons el CIS

ACN Madrid.-Un 28% dels ciutadans no està disposat a vacunar-se immediatament quan es disposi de la vacuna, segons recull el baròmetre del CIS del mes de desembre. Per contra, un […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Madrid.-Un 28% dels ciutadans no està disposat a vacunar-se immediatament quan es disposi de la vacuna, segons recull el baròmetre del CIS del mes de desembre. Per contra, un 64,1% apunta que ho farà. Aquest grup aglutina el 40,5% que ho farà sense cap condició, un 16,2% que ho farà si té garanties, si està provada o si és fiable, un 3,2% que ho farà si té informació suficient, un 3,6% que ho farà per consell de les autoritats científiques o sanitàries, i un 0,6% ho farà segons l’origen de la vacuna. Només un 5,3% no ho sap o dubta i un 2,5% aporta respostes diferents.

El baròmetre està àmpliament dedicat a la gestió del coronavirus. Un 67,2% dels enquestats considera que caldria adoptar mesures més dràstiques per controlar-lo contra un 11,1% que diu que es podria continuar com estàvem. De les persones que van haver de contactar amb el personal sanitari, un 41,% diu que l’atenció va ser dona i un 36,3% molt bona. Un 80,1% va fer-se la prova del covid i d’aquests un 28,8% va donar positiu. Dels que van passar la malaltia un 69,2% ho va fer amb símptomes lleus a casa, i un 15,9% amb símptomes importants, però també a casa. Un 14,8% va ingressar a un hospital. Aval a la ‘cogovernança’Els ciutadans també apunten que calen reformes a la sanitat espanyola (84,3%), majoritàriament dedicar més recursos econòmics al sistema, augmentar les plantilles, augmentar la coordinació amb les CCAA i augmentar les instal·lacions i els recursos. Preguntats per qui s’hauria de fer càrrec de la gestió de la pandèmia, el 70,3% diu que ho han fer el govern espanyol i les CCAA en col·laboració. Un 16,7% creu que ho ha de fer en solitari el govern d’Espanya i un 6,3% només les CCAA.