Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

UGT i USO arriben a un preacord en l’ERO d’Aumar que afecta 136 treballadors

ACN Barcelona.-Els sindicats UGT i USO han arribat a un preacord amb la direcció d’AUMAR per l’ERO presentat amb la finalització de la concessió de les autopistes AP7 i AP4 […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats UGT i USO han arribat a un preacord amb la direcció d’AUMAR per l’ERO presentat amb la finalització de la concessió de les autopistes AP7 i AP4 i que afectarà inicialment 136 treballadors. L’acord estableix que tots els afectats rebran la indemnització màxima establerta per acomiadament improcedent, que s’abonarà l’assegurança mèdica durant els 12 mesos següents a l’extinció del contracte i que es mantindran les primes d’Aumar per al nucli familiar del treballador que ho vulgui. A més, es mantindrà dins del conveni especial els treballadors a partir dels 55 anys fins als 63 i els majors de 59 l’empresa els pagarà les quotes del conveni especial fins als 64.

El preacord també inclou un pla de recol·locació de nou mesos per als afectats i una desena de recol·locacions creades ad hoc. Ara, els treballadors hauran de ratificar aquest preacord en assembles que se celebraran entre el proper dilluns i dimarts. La filial d’Abertis va anunciar a finals d’octubre un ERO que havia d’afectar 140 treballadors de l’AP-7 (Hospitalet de l’Infant-Alacant) i l’AP-4 (Sevilla-Cadis) que s’aplicarà abans de la finalització de la concessió d’aquestes dues autopistes el 31 de desembre. Les vies d’alta capacitat compten amb 300 treballadors, 140 dels quals es dediquen a fer funcionar els peatges.