Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

UGT denuncia la política “erràtica” de l’AMB en els concursos per al transport de viatgers

ACN Barcelona – Unes 300 persones convocades per la UGT s’han manifestat aquest divendres a la Plaça Sant Jaume per denunciar la gestió de l’AMB en els concursos per al […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – Unes 300 persones convocades per la UGT s’han manifestat aquest divendres a la Plaça Sant Jaume per denunciar la gestió de l’AMB en els concursos per al transports de viatgers i la precarització de les condicions de treball i del servei. El secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ha lamentat la “política equivocada, erràtica i dolenta” de l’ens perquè permet que algunes empreses “rebentin preus” i el criteri econòmic prevalgui sobre la qualitat del servei. En aquest sentit, ha advertit que a més de la pèrdua de qualitat en les condicions de treball “moltes vegades el servei presenta problemes de seguretat perquè hi ha vehicles als què no es fan reparacions o canvis necessaris en el moment que pertoca”.

Els manifestants s’han concentrat a partir de les deu del matí davant les portes de l’Ajuntament i han llençat consignes contra l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, a qui han reclamat irònicament que “pugi a l’autobús”.

“Estem davant d’una situació insostenible, cada cop que l’AMB fa un concurs està precaritzant les condicions de treball d’un sector que fa més de deu anys es caracteritzava per l’estabilitat i els salaris dignes”, ha assenyalat el secretari general de la UGT a Catalunya. En canvi, ha continuat, ara cada cop hi ha més temporalitat i salaris més baixos.

Ros ha posat d’exemple els acords que els sindicats van arribar amb altres administracions públiques, com la Generalitat, en sectors com els de la neteja o la seguretat, sobre els quals ha assenyalat  “no hi ha conflictivitat perquè hi ha altres regles de joc”. “La pràctica és senzilla, si reuneixes les condicions de treball i l’oferta és raonable entres al concurs. Això l’AMB no ho està garantint”, ha insistit.

Per la seva banda, secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha recordat que els sindicats fa temps que avisen que el concurs no es pot fer únicament per raons econòmiques i que ha de prevaldre “el treball digne”. “És un bon moment a les portes d’unes eleccions municipals perquè els partits que concorren a les eleccions agafin el compromís que s’obrirà un procés de negociació i s’arribarà a un acord”, ha resumit.