Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Tres túnels de la Ronda Litoral estrenen enllumenat LED per incrementar la seguretat i reduir costos

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha finalitzat la substitució d’enllumenat dels túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou, que s’ubiquen en el tram del front marítim […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha finalitzat la substitució d’enllumenat dels túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou, que s’ubiquen en el tram del front marítim de la Ronda Litoral. Aquesta actuació ha comportat la substitució de 927 punts de llum per LED. Els principals beneficis de l’actuació passen per incrementar la seguretat en la conducció, amb una major visibilitat de la via; així com una reducció de costos implementant aparells més eficients, nets i sostenibles. Concretament s’estalviarà la xifra equivalent al consum anual de 300 habitatges, uns 550.000 euros per any.

La primera substitució d’enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot per comprovar la idoneïtat de la il·luminació a les boques dels túnels. El 50% d’aquestes actuacions estan cofinançades amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) .

L’AMB treballa amb la previsió de fer tres actuacions més a partir del març del 2023, als túnels de Can Clota, Sant Feliu i Borràs de la Ronda de Dalt, que completaran la substitució d’enllumenat als túnels de rondes.