Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Treballadors de Correus protesten a Lleida per denunciar el “desmantellament” de l’empresa pública

ACN Lleida.-Delegats de la UGT i CCOO de Correus s’han concentrat aquest dijous a Lleida per denunciar “el desmantellament de l’empresa pública més gran del país” i exigir al govern […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Lleida.-Delegats de la UGT i CCOO de Correus s’han concentrat aquest dijous a Lleida per denunciar “el desmantellament de l’empresa pública més gran del país” i exigir al govern de l’Estat incloure l’empresa i el servei postal públic a l’agenda de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’acció s’emmarca en la campanya de mobilitzacions que els treballadors estan duent a terme arreu de l’Estat per exigir a la direcció de Correus “que cessi les polítiques actuals i aposti per un model de servei postal públic sostenible, eficaç, modern i eficient”. Els sindicats adverteixen del “canvi de rumb de la companyia pública, d’un model postal amb una clara missió de servei públic a la societat, cap a un model logístic, de negoci pur, al servei del mercat”.

Les organitzacions sindicals han denunciat que aquest canvi de model s’està notant a la demarcació de Lleida amb retallades d’ocupació, tancaments de centres i reducció d’atenció al client en zones rurals. A la vegada, UGT i CCOO també denuncien que “s’estan externalitzant certs serveis, rendibles per a la companyia”, i que “s’està cedint, regalant o malvenent el patrimoni immobiliari històric de Correus”. Els sindicats consideren “inacceptable” la retallada del finançament públic per a la prestació del servei públic postal, que ha quedat fixada per al futur en 128 milions d’euros, gairebé 100 milions menys dels 220 milions acordats l’any 2017 en la Comissió Mixta Foment amb UGT i CCOO. Per aquest 2021, en la Llei de Pressupostos preveu “uns ridículs 110 milions d’euros”, una aportació que “deixa al correu públic en una posició d’extrema feblesa”, assenyalen.