Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Treball respon a Foment que és “difícil” que les empreses puguin aplicar els ERO més unilateralment que ara

ACN Barcelona.-El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha replicat a Foment del Treball que li és “difícil imaginar” que les empreses puguin disposar de més facilitats per dur a […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha replicat a Foment del Treball que li és “difícil imaginar” que les empreses puguin disposar de més facilitats per dur a terme un ERO que en les condicions actuals, tal com va reclamar aquest dilluns la patronal. “No sé on veu les traves a l’ERO Foment, justament l’acomiadament col·lectiu en el context en el que està ara és unilateral”, ha argumentat Ginesta en declaracions als mitjans. El secretari general de Treball ha afegit que la Generalitat preferiria que es tornés a la legislació anterior i mantenir els informes vinculants de l’autoritat laboral per “recuperar les garanties per als treballadors tenia l’anterior model”. “La següent facilitat seria ni comunicar-ho als treballadors probablement”, ha ironitzat.

Ginesta ha defensat que lempresa pot prendre la decisió de tirar endavant un ERO “arribi a un acord o no”. “Els terminis de negociació són ràpids i si les parts no els acorden no s’amplien”, ha indicat el secretari general de Treball, que ha afegit que la decisió que l’empresa prengui el primer dia “pugui ser la prengui al final perquè és unilateral”.Ginesta ha comentat que per Treball en un ERO hi ha d’haver “garanties per als qui perden el seu lloc de treball” i hauran de passar una mitjana de vuit mesos a l’atur. “Sinó, de què ens serveis una economia que no garanteix els drets de les persones?”, s’ha preguntat.Durant la roda de premsa posterior a l’Assemblea General de Foment d’aquest dilluns al vespre, el secretari general de Foment, David Tornos, va reclamar facilitats de cara a la tramitació d’ERO per donar “seguretat jurídica”. En aquest sentit, va explicar que volen evitar que no es puguin fer ERO per “qüestions formals” perquè qui se’n ressenten són les empreses. “A vegades, si no pots fer un ERO se’n va l’empresa, i aquí hi perdem tots”, va il·lustrar Tornos.